MIKSI ÄLYKOTI ON TULEVAISUUTTA?

Älykoti osana tulevaisuutta

Viimeisten kymmenen vuoden aikana olemme kaikki tottuneet hallitsemaan elämän eri osa-alueita teknologian avulla. Oli sitten kyse verkkopankeista tai shoppailusta, internet on tehnyt elämästä paljon kätevämpää. Nyt on tapahtumassa samanlainen älyteknologian vallankumous ihmisten kodeissa.

Mitä on älykotiteknologia? Älykoti on paikka, jossa lähes kaikkia olosuhteita on mahdollista hallita digitaalisesti. Ovikelloa, valaistusta, turvallisuutta, lämmitystä ja vettä... Lähestulkoon kaikkea aina verhojen sulkemiseen asti voidaan seurata ja ohjata etänä teknologian avustuksella.

Mitkä ovat älykodin hyödyt? Älyteknologia saa nykypäivän kodit toimimaan paljon entistä sujuvammin ja tehokkaammin, ja sinä saat mielenrauhan tietäessäsi, että kaikki toimii niin kuin on tarkoitus, vaikka olisit itse poissa pitkiä aikoja. Älyteknologia tehostaa kotisi toimintoja ja vähentää television ja musiikkisoitinten käyttöön tarvittavia johtoja ja kaukosäätimiä. Valaistusta ja lämmitystä hallitseva älykotiteknologia voi tehdä kodistasi mukavamman, sillä voit sytyttää valoja ja lämmittää kotia etänä, jotta se on valmiina paluutasi varten.

Toiset älykotiteknologiat keskittyvät enemmän turvallisuuteen – esimerkiksi kodin integroitu ja älykäs valvontajärjestelmä mahdollistaa tilanteen valvonnan omasta olinpaikastasi riippumatta. Voit myös ostaa järjestelmiä, jotka suojaavat kotiasi tulipaloilta ja vesivahingoilta. Älykoti antaa sinulle hallinnan tunteen ja pitää sinut ajan tasalla kotisi tapahtumista.

Miten älykoti toimii? Voit ottaa älykotiteknologiaa käyttöön vaihe vaiheelta sen mukaan, mitkä asiat koet tärkeimmiksi. Jos verhojen avaaminen pelkällä oman äänen voimalla on sinulle tärkeää, aloita ihmeessä siitä! Viime aikoina on kuitenkin alettua siirtyä integroituun teknologiaan, jossa yhdistetään useita kodin osa-alueita samalle alustalle.

Mitä älykotirintamalla on viime aikoina tapahtunut? Yksi tärkeimmistä kehityssuunnista on ollut koteihin tarkoitettujen vesiturvallisuusjärjestelmien yleistyminen. GROHE Sensen ja GROHE Sense Guardin kaltaiset järjestelmät voivat tarjota mielenrauhaa ja ensiapua kalliita ja kuormittavia vuotoja ja vesivahinkoja vastaan. Vesiturvallisuusjärjestelmästä on useita hyötyjä.

Kotiin asennetut anturit pystyvät havaitsemaan kosteustason muutokset ja ilmoittamaan niistä, jotta tiedät ongelmasta jo ennen kuin vuoto muuttuu näkyväksi. Niiden avulla voit saada myös ilmoituksia mahdollisista ongelmista etänä älykotisovelluksen kautta, jotta pysyt ajan tasalla tapahtumista, vaikka et olisikaan kotona. Voit myös katkaista vedensyötön etänä heti saatuasi tiedon ongelmasta. Koska vesivahinkoja on parempi ehkäistä kuin korjata, tällaiset uudet järjestelmät voivat auttaa fiksuja kodinomistajia pitämään hallinnan vaivattomasti omissa käsissään, omasta olinpaikastaan huolimatta.

Lue lisää GROHE Sense ‑vesiturvallisuusjärjestelmästä