NÄIN SUOJAAT KOTISI VUODOILTA JA VESIVAHINGOILTA

Suojaa kotisi ja takaa itsellesi mielenrauha

Kodin omistaminen antaa monia ilonaiheita, mutta myös haasteita. Aina ei ole helppoa saavuttaa mielenrauhaa kodin turvallisuuden ja ylläpidon suhteen. Vuotojen aiheuttamat vesivahingot ovat ongelma, jonka kokee jossain vaiheessa jopa 54 % kotitalouksista. Vesivahingon kustannukset nousevat tyypillisesti tuhansiin euroihin.

Jos olet poissa kotoa pitkiä aikoja, omistat loma- tai vuokra-asunnon tai kaipaat mielenrauhaa kotiisi liittyvissä asioissa, lue ohjeemme kotisi suojaamisesta painajaismaisilta ja kalliiksi tulevilta vuodoilta ja vesivahingoilta.

Katkaise vedensyöttö. Vältä vesivahingon vaara ennen sen tapahtumista. Ennen kuin lähdet kotoa pitkäksi aikaa esimerkiksi lomalle tai viikonloppumatkalle, katkaise vedensyöttö sulkuhanasta tai -venttiilistä. Sulkuventtiili sijaitsee usein pesualtaan alla, kylpyhuoneessa tai mahdolliseen sisäiseen vesimittariin liittyvässä putkessa.

Jätä naapurille avaimet. Jos kodissasi tapahtuu vesivuoto ollessasi poissa, sinun on toimittava nopeasti, jotta vesivahinko ei aiheuttaisi suurta haittaa. Kun naapuri pääsee kotiisi kytkemään veden pois päältä, vesivahinko jää paljon pienemmäksi.

Älä jätä vettä käyttäviä kodinkoneita päälle, kun et ole kotona. Hektisessä arjessa voi olla houkutteleva ajatus jättää astian- tai pyykinpesukone päälle, kun itsellä on kiire ovesta ulos. Kun rajoitat kodinkoneiden käytön aikaan, jolloin olet kotona, pystyt havaitsemaan ja hoitamaan mahdolliset vuodot välittömästi.

Harkitse investoimista vesiturvallisuusjärjestelmään. Jos haluat tuntea täydellistä mielenrauhaa myös ollessasi kaukana kotoa, suojaa kotiasi älykkäällä vesiturvallisuusjärjestelmällä. GROHE Sensen ja GROHE Sense Guardin kaltaiset järjestelmät pystyvät havaitsemaan putkissa olevat vuodot paljon aikaisemmin kuin ihmiset, lähettämään sinulle hälytyksiä omasta olinpaikastasi riippumatta sekä kytkemään veden pois päältä etänä alkavien vuotojen ja vesivahinkojen pysäyttämiseksi.

Lue lisää GROHE Sense ‑vesiturvallisuusjärjestelmästä