VESIVAHINKO ON KODIN YLEISIN ONGELMA!

Mikä aiheuttaa vesivuodon?

On helppoa ajatella, että vesivahinko ei koskaan sattuisi omalle kohdalle – mutta itse asiassa useampi kuin joka toinen kotitalous kokee sen jossain vaiheessa. Vesivahingon iskiessä sen vaikutukset voivat olla tuhoisia ja kuormittavia.

Vesivuotoja syntyy kodeissa monestakin syystä. Syynä voi olla niinkin yksinkertainen asia kuin tukkeutunut lavuaari tai rikkoutunut astianpesukone tai pyykinpesukone. Talvikuukausina putket voivat jäätyä ja siten aiheuttaa vesivuotoja ja vesivahinkoja. Vesivuoto voi aiheuttaa vahinkoja, vaikka se ei edes alkaisi omasta kodista – naapurin rikkinäinen katto tai yläkerran asunnossa sattunut vuoto voi aiheuttaa vesivahingon sinunkin kodissasi.

Mitä vesivahinko maksaa?

Vuoto, tukkeutunut lavuaari tai rikkoutunut putki voi johtaa yhtäkkiä kodin tuhoutumiseen ja tuhansien eurojen kustannuksiin. Puhumattakaan kaikesta siitä stressistä ja työstä, jonka vesivahinko aiheuttaa. Vakava vesivuoto tuhoaa tavarat ja huonekalut, mutta myös lattiat ja seinät.

Mitä pidempään vuoto jatkuu, sitä pahemman vesivahingon kanssa joudut kamppailemaan – sinun täytyy ehkä vuokrata pumppuja ja kuivaimia saadaksesi kotisi kuivaksi, ja sen jälkeen joudut vielä uusimaan lattiat, seinät ja sisustuksen. Kaiken lisäksi saatat joutua muuttamaan pois kotoasi siivoustyön ajaksi – joten vesivahinko on tosiaan vakava asia, jolta kannattaa suojautua.

Luuletko, ettei se voi sattua sinun kohdallesi?

Tosiasia kuitenkin on, että joka toisessa kodissa on sattunut vesivahinko vähintään kerran. Siksi on viisasta ehkäistä vesivuotoja älykotijärjestelmällä, joka pitää sinut ajan tasalla ja suojassa pahimmalta skenaariolta.

KUN VESI PÄÄSEE VALLOILLEEN, KOTISI ON PUOLUSTUSKYVYTÖN

Missä ja milloin tahansa
Vesivuotoja voi tapahtua missä päin kotia tahansa – ja milloin tahansa.

Kilpajuoksu aikaa vastaan
Joka toinen vesivahinko vaikuttaa myös seinien rakenteisiin ja aiheuttaa nopeasti hometta, jopa 24 tunni sisällä vuodosta.

Huomio putkiin
65 % vesivahingoista johtuu rikkoutuneista tai vuotavista putkista, joten et välttämättä huomaa vesivuodon riskiä ennen kuin on liian myöhäistä.

Pisaratkin tuhoavat taloja
Putkista, wc-istuimista tai suihkuista tulevat pienet vesivuodot aiheuttavat 28 % vesivahingoista. Ajan myötä näistä pienistä vuodoista aiheutuu laaja vesivahinko.

Jäätymisriski
Putket voivat jäätyä pitkinä pakkaskausina erityisesti huoneissa tai rakennuksissa, joita ei lämmitetä eikä käytetä paljon. Putkirikko on kodin vesivuodon yleisin syy.

HÄLYTTÄVÄT TOSISEIKAT KOTIEN VESIVAHINGOISTA

54 % kotitalouksista on kokenut päävesijohtoon liittyvän vesivahingon. (1)

65 % kaikista tapauksista liittyy putkiin. (2)

Jopa 93 % vesivahingoista olisi voitu estää. (3)

Euroopassa vesivahinkojen korjaamisesta aiheutuu keskimäärin 2 297 euron kustannukset. 28 % vakuutetuista kotitalouksista ei saa minkäänlaista hyvitystä. Heille, jotka saavat korvauksia, korvataan vain 61 % kokonaiskustannuksista. (1)

Suomessa tapahtuu vesivahinkoja joka päivä. Korvattavia vuotovahinkoja on vuosittain noin 36 000. (4)

Hometta voi muodostua jo 24 tunnissa kosteuden ilmestyttyä. Home voi aiheuttaa hengitysongelmia, astmaa ja allergioita. (5)

41 % putkirikoista huomataan vasta myöhemmin, jolloin vettä on ehtinyt jo vuotaa pois suuria määriä. (2)

61 % pienistä vuodoista tai putkien halkeamista havaitaan vasta viikon kuluttua tai myöhemmin. (2)

Pahoja asioita voi siis tapahtua. Haluaisitko kuulla lisää?

Lue koko vesiturvallisuustutkimus

Huom.: saatavilla vain englanniksi.

LUE LISÄÄ

LUE LISÄÄ

On helppoa ajatella, että vesivahinko ei koskaan sattuisi omalle kohdalle – mutta itse asiassa useampi kuin joka toinen kotitalous kokee sen jossain vaiheessa. Vesivahingon iskiessä sen vaikutukset voivat olla tuhoisia ja kuormittavia.

Älykäs vesianturi

Esittelyssä GROHE Sense

Kotisi älykäs vartija.

Esittelyssä GROHE Sense Guard

Henkilökohtainen vedenhallintasovellus.

Esittelyssä GROHE Sense‑sovellus app

(1) The ConsumerView, January 2017, Quantitative Assessment Europe
(2) The ConsumerView, May 2016, Quantitative Assessment Europe
(3)ACE-Group: http://www.businesswire.com/news/home/20110404007195/en/ACE-Private-Risk-Services-Study-Identifies-Type
(4) Finanssiala: http://www.finanssiala.fi/vahingontorjunta/Sivut/Vuoto.aspx
(5) https://irp-cdn.multiscreensite.com/c4e267ab/files/uploaded/Rf7chFZfSe2cTKWmjbMA_WHO_Guidelines%20for%20Indoor%20Air%20Quality_Dampness%20and%20Mould_2009.pdf