Pesuallashanan asennus

Katso asennusvideo, tai seuraa vaiheittaista asennusopasta

Valmistelu

Jos kodissa tehdään suuria korjauksia tai muutostöitä, putkistot on huuhdeltava epäpuhtauksien varalta jotta vältetään hanan vaurioituminen.

Ennen kuin poistat vanhan hanan, tunnista kuuma- ja kylmävesijohdot ja katkaise sen jälkeen vedentulo.

Hanan asennus

1 - Aseta ensin hana ja tiiviste niin, että asetat tiivisteen altaan päälle ja pujotat letkut altaassa olevasta, hanalle tarkoitetusta, reiästä.

2 - Aseta hana siten, että tiiviste on kosketuksissa altaan kanssa. Pidä sekoitinta tässä asennossa. Vihje: Pidä sekoitinta paikallaan letkujen avulla kunnes se on kiinnitetty.

3 - Seuraavaksi ota kiristyslevy ja sen mutteri, ja liuta lukkomutteria kierretankoa pitkin asettaen kiristyslevyn mahdollisimman lähelle hanaa, ja kiristä sitten mutteri tiukasti.

Pohjaventtiilin asennus

1 - Jotta pohjaventtiili olisi vesitiivis, levitä tiivisteseosta tai silikonia pohjaventtiilin reunoille ja aseta se sitten paikoilleen altaassa olevaan reikään.

2 - Ruuvaa viemärimekanismi pohjaventtiilin kierteitettyyn osaan varmistaen, että viemäriakseli on suunnattu taaksepäin. Tarkista kiristys vuotojen välttämiseksi.

3 - Aseta venttiilivipu hanan takaosaan.

4 - Kytke venttiilivipu ja vaakatanko muoviliittimen avulla.

5 - Varmista venttiilivivulla että pohjaventtiili sulkeutuu kokonaan. Jos ei, irroita lukkomutteri ja säädä jakoavaimella säätöruuvia, jonka jälkeen kiristä lukkomutteri paikalleen 10mm ruuviavaimella.

6 - Leikkaa metallisahalla venttiilivivun ylimääräinen osa pois, jotta se ei häiritse viemärin ja hanan toimintaa.

7 - Varmista, että molemmissa letkuissa on tiivisteet. Jos ei, lisää kuitu- tai kumitiiviste. Ruuvaa vasen letku kuumavesihanaan ja oikea kylmävesihanaan. Kiristä 19 mm avoimella jakoavaimella. Varmista, että letkut eivät ole taipuneet tai mutkalla.Avaa vedentulo ja varmista, että kaikki on vesitiivistä.

Onnittelut, GROHE-tuotteen asentaminen on valmis. Tutustu muihin asennusoppaisiin ja löydä kaikki tuotteemme sivustolta grohe.fi

Tutustu muihin asennusohjeisiimme