Suihkutermostaatin asennus

Katso asennusvideo, tai seuraa vaiheittaista asennusopasta

Valmistelu

1 - Jos kodissa tehdään suuria korjauksia tai muutostöitä, putkistot on huuhdeltava epäpuhtauksien varalta jotta vältetään hanan vaurioituminen.

2 - Ennen kuin poistat vanhan termostaatin katkaise vedentulo, ja tunnista sitten kuuma- ja kylmävesijohdot. Kuuman veden tulisi olla vasemmalla puolella, ja kylmän oikealla puolella. Jos johdot ovat toisin päin ota yhteyttä ammattilaiseen.

3 - Varmista että sinulla on kaikki tarvittavat osat sekä työkalut lähelläsi ennen asennuksen aloittamista.

Liittimien asentaminen

1 - Kierrä epäkeskoliittimet seinän kiinnikkeisiin niin, että ne ulottuvat noin 42 mm seinästä.

2 - Ruuvaa peitelaipat liittimiin niin että ne lepäävät seinää vasten.

3 - Säädä etäisyys siten, että peitelaippojen keskikohtien välillä on 150 mm, ja tarkista, että ne ovat vaakasuorassa. Säädä tarvittaessa.

4 - Asenna termostaatti ja kiristä se tiukasti paikoilleen. Pultit eivät saa koskea peitelaippoihin. Säädä tarvittaessa ja tarkista että termostaatti on suorassa

5 - Poista termostaatti ja peitelaipat. Kirjoita muistiin epäkeskoliittimien ja seinän välinen syvyys ennen niiden irroittamista.

Termostaatin asennus

1 - Sulje epäkeskoliitinten kierteet PTFE-teipillä. Kääri teippi liitinten kiristyssuunnan mukaisesti.

2 - Kiinnitä ja kiristä epäkeskoliittimet 22 mm avoimella jakoavaimella.

3 - Säädä liittimet siten, että niiden keskikohtien välillä on 150 mm ​​ja niiden syvyys suhteessa seinään on sama kun aiemmin mitattu syvyys. Tarkista sitten, että ne ovat vaakatasossa vesivaa'an avulla.

4 - Levitä silikonitiiviste seinän ja liittimien väliin.

5 - Ruuvaa peitelaipat epäkeskoliittimiin.

6 - Poista sitten punainen ja sininen korkki termostaatista. Varmista, että suodattimet on asetettu oikein, pyöristetty puoli sisäänpäin.

7 - Aseta sekoitin epäkeskoliittimiin lisäämättä lisätiivisteitä. Kiristä mutterit sitten 32 mm avoimella jakoavaimella.

8 - Varmista vesivaa'an avulla että sekoitin on vaakatasossa. Säädä sitä tarvittaessa. Tarkista vuodot kytkemällä päälle termostaatin vedensyöttö.

Termostaatin säätö

1 - Tarkista veden lämpötila lämpömittarilla. Jos lämpötila on 38 °C kahvan ollessa suunnattu 38 °C merkintään, säätöä ei tarvita.

2 - Jos säätö on tarpeen, poista sekoittimen kahvan kansi pienellä talttapääruuvimeisselillä.

3 - Löysää ruuvia ja irrota kahva.

4 - Juoksuta vettä. Säädä termostaattikasettia kiertämällä lovettua mustaa elementtiä, kunnes lämpötila saavuttaa 38 ° C.

Aseta kahva takaisin niin että kahvassa oleva merkintä on tasossa rungossa olevaan 38 ° C -merkinnän kanssa. Kiinnitä kahva ruuvilla ja aseta kansi takaisin paikalleen.

Suihkuletkun liittäminen ja veden päälle kytkeminen

Varmista, että letkun tiiviste on oikeassa asennossa, ja kiinnitä se sitten sekoittimeen.

Kytke vesi päälle, ja tarkista että käsisuihku toimii kuten pitää.

Onnittelut, GROHE-tuotteen asentaminen on valmis. Tutustu muihin asennusoppaisiin ja löydä kaikki tuotteemme sivustolta grohe.fi

Tutustu muihin asennusohjeisiimme