Milano raportti 2017

Jälleen kerran tänä keväänä maailman design-teollisuus ja -lehdistö suuntasivat huomionsa Milanoon, jossa järjestetty 2017 Salone del Mobile keräsi yhteen noin 350 000 vierasta. Tapahtumassa on mahdollista tutustua tuleviin muotoilutrendeihin, jotka tulevat leviämään valtavirtaan seuraavien kahden vuoden aikana, tuntea alan suurimpien yrityksien läsnäolon ja nähdä kuinka nousevat muotoilijat toimivat rinta rinnan kaupungin vilkkaassa keskustassa. In-house muotoilutiimimme vieraili messuilla tuoden mukanaan monia uusia oivalluksia ja ideota muotoilun tulevaisuudesta. Seuraavaksi esittelemme kuusi muotoilutrendiä, jotka nousivat tapahtumassa suuresti esille.

Lämpimät värit

Trendivirtaus lämpimien metallien ympärillä, joka oli nähtävissä jo viime vuoden tapahtumassa, on jatkanut suosiotaan vuonna 2017 vain vahvistuen aiemmasta vuodesta. Messinki, kupari ja kulta-kupari-seos 'rose gold' olivat vahvasti esillä ja niitä käytettiin usein täydentämään puu- tai posliinimateriaaleja. Osa muotoilijoista vei trendin yhä pidemmälle kokonaisilla kupariteoksilla, kuten Nika Zupancin 'Longing Cabinet for De Castelli': sydämen muotoisilla avainrei'illä koristeltu kaappi, joka koostuu useista kuparisista kuutioista.

Photo left Nika Zupanc for De Castelli www.decastelli.com, Photo credits: Massimo Gardone
Photo right: GROHE Allure Brilliant in warm sunset

Millenial Pink - pinkki josta kaikki puhuvat

Ei vain vuoden 2017 väri – vaan värisävy joka tuntuu kuvaavan kokonaista sukupolvea. Millenial Pink on se pehmeä, ihonsävyinen vaaleanpunainen, joka on valovuosien päässä synteettisestä purukumipinkistä. Nähtävissä ympäri messualuetta, Millenial Pink oli läsnä sekä Sén eleganteissa verhoiluissa että kumppanina moderneille tulenpunaisille väreille. GROHEn ulkosuihku toi trendivärin puutarhaan, kun taas Cassinan osasto oli kokonaan tämän lämpimän, neutraalin vaalenpunaisen teemoittama.

Photo credit left: Attilla Hartwig GROHE Essence Stand-alone shower
Photo credit right: Le Refuge The Invisible Collection

Kiveä ja marmoria

Marmoria käytettiin viime vuonna enimmäkseen pöytäpintojen ja lamppujen kaunistamiseen, mutta 2017 sillä on suurempi rooli. Myös muut korkealaatuiset kivilajit olivat edustettuina, kuten graniitti, jota käytettiin kovien, mutta ylellisten kulmien luomisessa. Kosketuksen lämpöä kivimateriaalien keskelle toi Meridianin marmoripöydät, jotka oli varustettu pitkillä metallijaloilla. Yleisilmapiiri oli hohdokas tuoden silti mukanaan tervetullutta pysyvyyden tunnetta näihin epävarmoihin aikoihin.

Photo credit: MERIDIANI, SHINE - ABEL console, Designer ANDREA PARISIO

Muotoilua kierrätyksestä

Kaiken luksuksen keskellä brändit olivat ottaneet tehtäväkseen suojella tärkeitä voimavaroja ja tämä näkyi ympäri tämän vuotista messua. Yhä suurempi osa esillä olevista tuotteista oli massatuotettu kierrätetyistä materiaaleista. Emecon 1Inch mallisto, suunnittelijana Jasper Morrison, sisälsi kierrätetystä alumiinista valmistettuja pöytiä ja tuoleja, joidenka pinnoissa käytettiin useita kierrätettujä materiaaleja. EcoPixel, yritys joka on erikoistunut kierrätettyyn muoviin, näytti messuyleisölle miltä eläväinen ja moderni kierrätettyjen tuotteiden tulevaisuus näyttää. Esittelyn keskiössä oli Atelier Mendinin Chaise Longue "ALEX".

Photo credit: “Chaise Longue ALEXby Atelier Mendini made of ecopixel sustainable material www.ecopixel.eu”

SmartHomes

Koteihin tarkoitettu älykäs teknologia, yksi messujen kuumista puheenaiheista, kehittyy tällä hetkellä nopeasti ja monella eri tavalla. Yksi selkeistä mielenkiinnon kohteista on integroitu teknologia – tuotteet jotka ovat sekä älykkäitä että kauniita, kuten TV:t ja kaiuttimet, jotka ovat suunniteltu näyttämään huonekaluilta ja sulautumaan saumattomasti kotiin. Samanaikaisesti kun Ikean Home Smart ja Flos'n Smart Control mahdollistavat kodin valaistuksen luonnollisen, älykkään ja intuitiivisen kontrolloimisen, GROHEn lanseeraus, GROHE Sense, osoittaa tien älykotien tulevaisuuteen. GROHE Sense on älykäs veden monitorointiin kehitetty järjestelmä, joka havaitsee vuodot ja ilmoittaa niistä käyttäjälle.

All about GROHE Sense