Hanan muotoilu

Keittiön sekoitushana on kodin käytetyin laite. Hanaa käytetään joka päivä kahvipannun täyttämisestä kasvisten huuhteluun. Siksi kannattaakin sijoittaa paitsi tyylikkääseen, myös kestävään hanaan.

Mallit

Atrio Kaksiotehana keittiöön

Keittiön hanassa on tärkeää löytää suunnittelun ja toiminnan täydellinen tasapaino. Hanan tulisi parantaa työtilaa ja olla helppo käyttää myös rasvaisilla käsillä. Kääntyvät juoksuputket ovat käytännöllisempiä kuin kiinteät. Ne voidaan siirtää tarvittaessa pois tieltä, ja niitä voidaan käyttää kaksoisaltaan molemmissa osissa.

Avoimeen arkkitehtoniseen tilaan sopii hienostunut yksivipuinen sekoitushana, joka toistaa huoneen yksinkertaisia linjoja. Perinteiseen keittiöön käy kaksivipuinen hana. Ahkerat kokit arvostavat ulosvedettäviä huuhtelusuihkuja ja poresuuttimia, joiden avulla patojen ja kattiloiden huuhtelu on helppoa.

Yksivipuiset hanat
Yksivipuisilla sekoitushanoilla veden virtausta ja lämpötilaa säädetään yhdellä kädellä. Hanan panoksen keraamisten levyjen ansiosta hanaa voidaan säätää sormenpäillä, jolloin toisella kädellä voidaan käyttää huuhtelusuihkua. Vivut voidaan asentaa hanan rungon päälle tai viereen.

Kaksivipuiset hanat
Klassiset kaksivipuiset hanat sopivat kaikkiin keittiöihin. Yhteen altaan tai työtasoon reikään asennettavissa hanoissa on erilliset vivut tai kahvat kuumalle ja kylmälle vedelle.

Atrio two-handle kitchen mixer

Hanan pinnoite

Minta kitchen tab

Hanan pinnoite

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut ja kromiset hanat sopivat kaikkiin keittiöihin. Kiiltävä kromipinnoite lisää säihkettä keittiöön ja korostaa komposiittityötasojen- ja altaiden ilmettä. Antibakteerisilta ominaisuuksiltaan erinomainen ruostumaton teräs antaa keittiöön ammattimaisen tyylin.

Mitä kannattaa ottaa huomioon?
Kannattaa valita kiinteä metallirunko, jonka panoksessa on keraamiset levyt sulavan ja helpon käytön varmistamiseksi. Laadukas hana kestää koko elämän, joten kannattaa valita ajaton malli.

Halpa jana joudutaan todennäköisesti vaihtamaan muutaman vuoden päästä. Jos budjetti on tiukka, kannattaa säästää jossain muussa asiassa.

Valitse hana, jolle on annettu takuu – tämä todistaa, että valmistaja luottaa siihen, että tuotteet kestävät vuosien ajan.

Varmista ennen ostoa, että vedenpaine vastaa valitsemaasi hanaa. Monet hanat vaativat vähintään 1 baarin virtauspaineen toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla.

GROHE Blue - saatavilla SuperSteel harjattu teräs pinnoitteella

Suositeltavat tuoteperheet

Atrio

K7

Minta